Handle with care

Al onze kleding is met zorg geproduceerd en wordt ook graag met zorg behandeld. Wil je de kwaliteit optimaal houden, dan adviseren we je de kleding met de hand te wassen. Natuurlijk begrijpen we dat je daar misschien niet altijd tijd voor hebt, daarom hebben we ook wat tips voor je, voor als je de kleding in de wasmachine wilt gaan wassen:

Was altijd binnenstebuiten en op lage temperatuur, max. 30°C. De meeste wasmiddelen zijn tegenwoordig geschikt voor lagere temperaturen en wassen bij 30°C al je was goed schoon. Bovendien scheelt wassen op lage temperaturen in energie. Beter voor het milieu en je portemonnee! 

Gebruik een niet te hoog centrifugeprogramma, max. 1000 toeren. Wij raden een wasprogramma voor de fijne was op 30°C en max.1000 toeren aan. Zo blijft je kleding beter in vorm en slijt het minder hard. 

Gebruik geen bleek of agressieve wasmiddelen. Dit kan de kleur en de opdruk van de kleding vervagen en zal de kleding sneller doen slijten. 

Droog niet in de droger. Een droger droogt op hoge temperaturen, waardoor je kleding vorm en elasticiteit kan verliezen en de opdruk kan vervagen of in sommige gevallen zelfs loslaten. Het beste is om de kleding aan een droogrek (niet in de volle zon) te laten drogen .

Strijk binnenstebuiten. De opdruk van de kleding kan niet tegen (directe) hitte. Wil je de kleding strijken? Strijk deze dan altijd binnenstebuiten en op niet te hoge temperaturen.